> MIJN SHOWTUIN GAAT VANAF 16 AUGUSTUS IN ZIJN GEHEEL VERHUIZEN EN WORDT EEN STUK GROTER <
VANAF MEI 2022 BENT U WELKOM OP ONS NIEUWE ADRES: POLDERDIJK 61, HERWEN

Voorbeeld tuinen

Tuin Oosterbeek

In het buitengebied van Oosterbeek ligt deze grote bostuin. Uitgangspunten van deze tuin waren; onderhoudsvriendelijk, stijlvol, rustig en toch kleurrijk.

Tuin in Zevenaar

Deze tuin in Zevenaar ligt midden tussen grote bedrijfspanden. De warme tinten in de muren heb ik terug laten komen in de bestrating en, om meer eenheid te creëren, door laten lopen in de serre. Het vele groen met onoverzichtelijke "verstophoekjes" zorgt voor een prettige ontspannen sfeer.

Engelse tuin Tolkamer

In 2016 ben ik door de gemeente gevraagd om voor een bestaand parkje midden in de dorpskern van Tolkamer een nieuw beplantingsplan te maken. De structuur werd al bepaald door de aanwezige grote bomen en taxuszuilen. Het moest een visueel aantrekkelijk en vooral onderhoudsvriendelijk plan worden. Twee jaar na start aanplant is dit het resultaat. Een gevarieerde beplanting die niet alleen gewaardeerd wordt door toeristen, maar zeker ook door de vlinders en de bijen.

Het driehoekige plein Tolkamer

In 2017 heeft de gemeente me gevraagd voor het ontwerpen van een gevarieerd plan voor dit pleintje midden in de winkelstraat in Tolkamer. Ik heb voor de combinatiekleuren geelgroen en paarsblauw gekozen en deze in alle vakken terug laten komen. In de winter heeft het een natuurlijke uitstraling en het is, vooral in het toeristisch drukke zomerseizoen, een verrassend mooie blikvanger.

Tuin Didam

Uitgangspunt voor deze tuin in Didam was eenvoud in belijning, strak en vooral niet te veel variatie in bloemen. Dit resulteerde in een onderhoudsvriendelijke tuin. De combinatie van gebakken klinkers en natuursteen in de muren van de woning heb ik terug laten komen in de verhoogde borderbakken. Zo krijg je een prettige, rustige sfeer in de tuin.

Tuin Lathum

Speelse tuin met een onderhoudsvriendelijke bestrating en een informele beplanting.

Showtuin Tolkamer

1400 m² grote tuin gelegen aan de dijk van recreatieplas de Bijland in Tolkamer, vlakbij de Jumbo Supermarkt. Deze tuin bestaat uit meer dan 8.000 vaste planten en 25.000 bloembollen in veel bekende en bijzondere soorten.

Tuin Oosterbeek

Deze tuin in Oosterbeek heeft een strak lijnenspel met de beplanting van een engelse border. De rechte haakse lijnen worden hier duidelijk verzacht door het gebruik van weelderige planten. Resultaat; een nette tuin met een seizoen vol bloemen.

Tuin Arnhem

Landelijke tuin in Arnhem met vooral veel groene elementen. Groots qua opzet en plantenaantallen. Door het achterwege laten van in het oog springende kleuren, maar meer gelet op bladvorm krijgt de tuin een rustige, eenvoudige uitstraling waarin juist de planten die wel bloeien extra de aandacht krijgen.

Tuin Herwen

Bij deze boerderijtuin in Herwen heb ik als uitgangspunt het lokken van vlinders en bijen gebruikt. In de tuin mochten veel ronde lijnen gebruikt worden met oude bestratingmaterialen. Bij de wens om vlinders en bijen de tuin in te krijgen sluit deze beplanting perfect aan.

Bedrijfspand Lobith

Bij dit bedrijfspand in Lobith was de opzet om het geheel wat minder statig te maken, zodat de showroom en de tuin voor de klanten voelen alsof het hun eigen huis en tuin is. Hierbij spelen dan ook zomer en winter een belangrijke rol bij de plantkeuze.

Mijn eigen achtertuin

Mijn tuin staat vol met alledaagse planten, maar ook zeker met zeer bijzondere planten. Elk jaar blijkt weer dat mijn tuin te klein is voor het aantal planten dat ik wil uitproberen. Een aantal planten laat ik vele jaren achtereen staan, maar ook veel planten moeten na een of twee seizoenen het veld ruimen voor andere, mooiere planten.

Rotonde Lobith

Dit is mijn rotonde tussen Tolkamer en Lobith, gelegen aan de Batavenweg ( bij het tankstation ). Ik mocht na overleg met de gemeente Rijnwaarden deze rotonde aankleden naar mijn bedrijfsstijl en uiteraard kreeg ik hierbij ook het bijbehorende onderhoud. Het was zeer gewenst om hier geen harde materialen in te gebruiken maar alleen een mooie aanplant. Dus zijn hier ruim 1000 vaste planten en ruim 7000 bloembollen in gegaan.

WinterBeeld

Een zomertuin is mooi, maar het is ook belangrijk dat de tuin er in de wintermaanden goed uitziet. Mooie wintergroene bladplanten zijn hierbij een must!!! Sommige planten zijn niet wintergroen, maar hebben een fraai silhouet. Vooral als het iets gevroren heeft. En wat dacht u van sneeuw? Zo kan een tuin er in de winter toch aantrekkelijk uitzien.